Łączna liczba wyświetleń

sobota, 18 października 2014

Makaron ze szpinakiem

To moja propozycja z cyklu szybkie jedzonko.
Czasem mamy dosłownie przysłowiowe 20 minut,a wiadomo, że coś zjedzone na ciepło znaczniej lepiej smakuje niż zwykłe kanapki.
Do przygotowania potrzebujemy:
makaron pełnoziarnisty
szpinak Baby
1 cebulę
sól
paprykę ostrą
imbir
czosnek
serek topiony

Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W tym czasie płuczemy porządnie szpinak, żeby nam nie zgrzytał pod zębami i kroimy w paseczki.
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy z przyprawami i czosnkiem do odparowania.

Odlewamy makaron, dodajemy szpinak i serek topiony, mieszamy
Smacznego :D

2 komentarze:

  1. No faktycznie szybkie danie a jak myslisz z mrozonego szpinaku tez wyjdzie ? Slyszalam ze fajnie tez smakuje z jajkiem ? Narobilas mi smaka na szpinaka :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moja Mama kiedyś jadła z jajkiem mrożony, ale dla mnie wyglądał jak trawa i nigdy nie próbowałam, dopiero w tym roku przekonałam się do szpinaku, ale przygotowuję dania głównie z surowego.
      Wypróbuj i daj mi znać, jak wyszło

      Usuń

Miło mi, jak podzielisz się ze mną swoim zdaniem.Pozdrawiam