Łączna liczba wyświetleń

piątek, 10 kwietnia 2015

Kurczak po prowansalsku

Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
puszka fasoli czerwonej
puszka pomidorów w całości
Tymbark vega prowansalskie pola
2 szklanki ryżu
pół puszki kukurydzy
sól morska, majeranek, czosnek, przyprawa do kurczaka złocista( jedyna bez dodatku cukru)

Wstawiamy w garnku wodę na ryż, na 2 szklanki ryżu 5 szklanek wody, jak zacznie wrzeć solimy, wrzucamy ryż i gotujemy na mniejszym ogniu 20 minut.

Piersi z kurczaka kroimy na pół i jeszcze na połowę wzdłuż przekrajamy.
W misce mieszamy sól, majeranek, czosnek i przyprawę, obtaczamy piersi z kurczaka.
Podsmażamy na patelni i przekładamy do rondelka lub małego garnka
Dodajemy fasolę(odsączamy z niej wodę) i pomidory, oraz sos warzywny i podduszamy ok 10 minut.
Do ugotowanego ryżu sypiemy kukurydzę i mieszamy.




4 komentarze:

  1. Kurcze, ale smakowicie to wygląda :) A smakuje jeszcze lepiej, zapewne ...

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie apetycznie się to prezentuje, ja chyba tylko odpuszczę sobie kukurydzę, żeby trochę zmniejszyć kalorie, bo ostatnio zaczęłam na nie uważać. A wiesz co to jest kaloria,? to wredna istotna która zatruwa życie. Pozdrawiam Babooshka

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja nie liczę kalorii, mniej więcej wiem, ile w porcji zjadam.
    Dlatego nie przejmuje się kaloriami.

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, jak podzielisz się ze mną swoim zdaniem.Pozdrawiam