podwójna pierś z kurczaka
puszka fasoli czerwonej
puszka pomidorów w całości
Tymbark vega prowansalskie pola
2 szklanki ryżu
pół puszki kukurydzy
sól morska, majeranek, czosnek, przyprawa do kurczaka złocista( jedyna bez dodatku cukru)
Wstawiamy w garnku wodę na ryż, na 2 szklanki ryżu 5 szklanek wody, jak zacznie wrzeć solimy, wrzucamy ryż i gotujemy na mniejszym ogniu 20 minut.
Piersi z kurczaka kroimy na pół i jeszcze na połowę wzdłuż przekrajamy.
W misce mieszamy sól, majeranek, czosnek i przyprawę, obtaczamy piersi z kurczaka.
Podsmażamy na patelni i przekładamy do rondelka lub małego garnka
Dodajemy fasolę(odsączamy z niej wodę) i pomidory, oraz sos warzywny i podduszamy ok 10 minut.
Do ugotowanego ryżu sypiemy kukurydzę i mieszamy.
Kurcze, ale smakowicie to wygląda :) A smakuje jeszcze lepiej, zapewne ...
OdpowiedzUsuńNawet nie wiedziałam, że takie dobre wyjdzie :)
UsuńFajnie apetycznie się to prezentuje, ja chyba tylko odpuszczę sobie kukurydzę, żeby trochę zmniejszyć kalorie, bo ostatnio zaczęłam na nie uważać. A wiesz co to jest kaloria,? to wredna istotna która zatruwa życie. Pozdrawiam Babooshka
OdpowiedzUsuńJa nie liczę kalorii, mniej więcej wiem, ile w porcji zjadam.
OdpowiedzUsuńDlatego nie przejmuje się kaloriami.