Więc kiedy moja przyjaciółka blogowa Tinka zamieściła przepis, postanowiłam i ja zrobić domowy paprykarz.
Za zgodą Tinki zamieszczam przepis
Składniki:
400 g makreli wędzonej
100g ugotowanego ryżu
3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
1 średniej wielkości cebula
1 papryczka chili, albo piri piri, albo inna ostra
Papryka słodka i ostra
Sól
Pieprz
Ryż ugotować wg przepisu do miękkości,makrelę obrać z ości, ja jeszcze widelcem mieszałam, aby wyjąć wszystkie ości.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Ryż dodać do ryby, dodać koncentrat pomidorowy, cebulę, przyprawić do smaku i gotowe.
Chciałam zrobić jakieś ładniejsze zdjęcie na kanapce, ale za szybko został paprykarz zjedzony.
Mam zamiar jeszcze nie raz go zrobić, bo bardzo mi posmakował.
Cieszę się Maju...chyba lepszy niż kupny co?
OdpowiedzUsuńMożna sobie dowolnie doprawiać do smaku bo wiadomo mamy je różne.
Jedni wolą ostre inni lżejsze.
Pozdrawiam :D
Tinko jest super, tak nam smakuje, że choć już 2 razy zrobiłam, nie zdążę zrobić fotek, jak zniknie, choć w sumie sporo go wychodzi, ale jak się każdy dopadnie to moment znika.
Usuń