Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 14 września 2015

Paprykarz

Kiedyś w dzieciństwie bardzo lubiłam go jeść, jakiś czas temu kupiłam, ale to nie było to, jakiś taki dziwny smak.
Więc kiedy moja przyjaciółka blogowa Tinka zamieściła przepis, postanowiłam i ja zrobić domowy paprykarz.
Za zgodą Tinki zamieszczam przepis
Składniki:
400 g makreli wędzonej
100g ugotowanego ryżu
3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
1 średniej wielkości cebula
1 papryczka chili, albo piri piri, albo inna ostra
Papryka słodka i ostra
Sól
Pieprz

Ryż ugotować wg przepisu do miękkości,makrelę obrać z ości, ja jeszcze widelcem mieszałam, aby wyjąć wszystkie ości.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Ryż dodać do ryby, dodać koncentrat pomidorowy, cebulę, przyprawić do smaku i gotowe.



Chciałam zrobić jakieś ładniejsze zdjęcie na kanapce, ale za szybko został paprykarz zjedzony.
Mam zamiar jeszcze nie raz go zrobić, bo bardzo mi posmakował.

2 komentarze:

  1. Cieszę się Maju...chyba lepszy niż kupny co?
    Można sobie dowolnie doprawiać do smaku bo wiadomo mamy je różne.
    Jedni wolą ostre inni lżejsze.
    Pozdrawiam :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tinko jest super, tak nam smakuje, że choć już 2 razy zrobiłam, nie zdążę zrobić fotek, jak zniknie, choć w sumie sporo go wychodzi, ale jak się każdy dopadnie to moment znika.

      Usuń

Miło mi, jak podzielisz się ze mną swoim zdaniem.Pozdrawiam