Pomysł zaczerpnęłam Stąd
Składniki:
2 jajka
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 szklanka płatków owsianych
3/4 szklanki jagód
1 cukier waniliowy
3 łyżki cukru
kostka twarogu
Do miski wkładamy twaróg, jajka , cukier i cukier waniliowy
i miksujemy na gładką masę
Dodajemy jogurt, płatki owsiane
Jagody lub borówki i mieszamy delikatnie łyżką, aby się wszystko połączyło
Do blaszki wyłożonej papierem o wymiarach 22 x 15 wykładamy ciasto, rozsmarowujemy równomiernie i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 ' C przez 30 minut.
Zapach w całej kuchni świetny, a smak jeszcze lepszy, głównie czuć smak twarożku i jagód, typowo letnie smaki.
fajne ciasto, dla kogoś kto lubi i ciasta i zdrową kuchnie - wspaniała alternatywa.
OdpowiedzUsuńJa już obmyślam, co by wyszło, jakbym dodała maliny zamiast jagód.
OdpowiedzUsuńChyba by też dało radę.